Nieuwe Franse stadionnamen

Philippe Crols
| 0 reacties
Nieuwe Franse stadionnamen
Foto: © SC

In onze doorlichting van de Europese stadionnamen zijn we vandaag aanbeland bij onze zuiderburen. In Frankrijk spelen er dit seizoen drie nieuwe teams op het hoogste niveau. Dat betekent dus ook drie nieuwe stadions in vergelijking met vorig jaar.

Stade Felix Bollaert (Racing Lens): Het stadion van deze nieuwkomer in de Franse eerste klasse dankt zijn naam aan een commercieel directeur van een mijnbouwbedrijf: Felix Baollaert. De man kon echter nooit een wedstrijd in het stadion bekijken. Hij overleed nog voor de officiële opening. Nog een leuk weetje is dat het stadion meer mensen kan ontvangen dan er in Lens wonen. Lens telt namelijk slechts 36.000 inwoners terwijl het Sade Felix Bollaert er zo’n 6.000 meer kan herbergen.

Stade de la Mosson (Montpellier): Montpellier speelt in een stadion dat genoemd is naar de gelijknamige rivier die in de buurt van de thuishaven stroomt. In het Stade de la Mosson werden er in 1998 ook zes wedstrijden van het WK gespeeld. De Mosson is in totaal net geen veertig kilometer lang en zorgde er in het begin van de jaren 2000 voor dat het terrein van Montpellier moest worden vervangen als gevolg van enkele overstromingen.

Stade de
la Liberation (Boulogne): Boulogne was een van die streken die tijdens de Tweede Wereldoorlog fel getroffen werd door de bombardementen. De lokale voetbalploeg moest als gevolg daarvan meerdere keren van thuishaven veranderen. Na de Tweede Wereldoorlog keerde de rust terug en werd het Stade Leo Lagrange bijgevolg omgedoopt tot Stade de la Liberation. Het
stadion is wel klein. Er kunnen amper 9.000 mensen binnen.

Morgen Italiaanse stadionnamen ... 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Ligue 1

Nieuwste reacties