Leonardo: "Aanvallend zijn we niet goed genoeg"

Mathias Dumarey
| 10 reacties
Leonardo: "Aanvallend zijn we niet goed genoeg"

Leonardo, de Braziliaanse trainer van AC Milan, heeft het team nog niet naar zijn hand weten te zetten. Gisterenavond ging de club onderuit bij Udinese en dat was meteen al de tweede seizoensnederlaag voor de Rossoneri.

Leonardo kent ook de oorzaak van het falen van zijn elftal. "We komen gewoon aanvallend te kort", zegt de Braziliaan. Daarmee verwijst hij meteen naar de Nederlander Klaas-Jan Huntelaar die niet in vorm is. "Hij doet zijn werk en dat is loeren op kansen. Maar het is zo dat we voorin gewoon tekort komen. Alexandre Pato wordt altijd straf gedekt en heeft het moeite om ruimte te creëren", aldus Leonardo.

Huntelaar stond tegen Udinese niet in de basis maar mocht wel invallen bij een 1-0-achterstand. "Zij zetten alles op de counter en dat maakte het er voor ons niet makkelijker op. We verdienden zeker een gelijkspel want na de rust hebben we genoeg mogelijkheden gekregen. Het ontbrak ons in ieder geval niet aan overtuiging", aldus nog Leonardo. Het bleef uiteindelijk bij 1-0 voor de Friuliërs.

Door de nederlaag bij Udinese staat AC Milan nog altijd in de rechterkolom van de rangschikking. Het heeft nu zeven punten verzameld uit vijf wedstrijden en dat is ver beneden de verwachtingen.



Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties