Ruiz: "In Gent leren vechten en overleven"

Nico Wieme
| 0 reacties
Ruiz: "In Gent leren vechten en overleven"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het gaat Bryan Ruiz, na een korte aanpassingsperiode, voor de wind bij FC Twente. De Costa Ricaan prijkt met zijn club aan de top van de Nederlandse Eredivisie. In VI maakt Ruiz de balans op van zijn periode bij AA Gent en zijn inlooptijd bij Twente.

Ik heb in Gent leren vechten en overleven. Voor mij telde maar één ding: slagen in Europa. In een vreemde wereld werd ik teruggeworpen op mezelf, ík moest het doen. Voor een Costa Ricaan is het wel goed zo’n situatie mee te maken”, zegt Bryan Ruiz in VI.


Aanpassen 

In zijn eerste seizoen bij AA Gent sloeg Ruiz geen gensters. Dat deed de aanvallende middenvelder aanvankelijk ook niet bij FC Twente. “Ik heb me in Enschede meer moeten aanpassen dan ik verwachtte. Ik moest wennen aan mijn medespelers, aan een nieuwe trainer die wil dat ik ook meeverdedig en aan de speelwijze”, aldus Ruiz.

 

“De ploeg wil de bal lang rondspelen, zodat er vanzelf ergens ruimte of een vrije man ontstaat. Dat betekent dat je ook eens een actie níét moet maken en gewoon terug of breed moet spelen”, gaat de voormalige Buffalo verder.


Intuïtie
“Al dat soort zaken droeg ik mee in mijn hoofd. Ik ben een intuïtieve speler, als je veel moet nadenken slaat de intuïtie dood en gaat er wel eens wat mis. Ik begin me nu echt lekker te voelen, merk ook dat de oude Ruiz terugkomt. In de competitie heb ik vijf goals gemaakt, in Europa ook al twee en ik heb bovendien drie assists gegeven. De club is nu met grote dingen bezig. De ambitieuze omgeving in Enschede inspireert mij erg”, beweert een gelukkige Ruiz.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties