Real en Barça winnen met kleinste verschil

Real Madrid en Barcelona gingen zaterdag niet in de fout. De Madrilenen wonnen nipt op het veld van Valencia: 2-3. Ook Barça won met het kleinste verschil de stadsderby tegen Espanyol.

Guardiola kon niet rekenen op de geblesseerde Lionel Messi. Zlatan Ibrahimovic zorgde vijf minuten voor rust voor het verschil vanop de stip. Voor de Zweed al zijn elfde treffer van het seizoen.

In de tweede helft ging Espanyol op zoek naar de gelijkmaker, maar die kwam er niet. Barcelona is al vijftien wedstrijden ongeslagen, dat is een evenaring van het clubrecord.

In Valencia gaf Real Madrid tot twee keer toe een voorsprong uit handen. Gonzalo Higuaín scoorde twee keer, maar zag zijn doelpunt terug ongedaan gemaakt worden door Villa en Joaquin.

In de slotminuten sleepte de Koninklijke toch nog de volle buit uit de brand. Invaller Garay knikte een vrije trap van Xabi Alonso tegen de netten.