Duitse ref wedt op eigen wedstrijden

Nico Wieme
| 1 reacties
Duitse ref wedt op eigen wedstrijden
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Duitsland vreest met een nieuwe zaak-Hoyzer (foto) opgescheept te zitten. Een scheidsrechter uit de Duitse tweede klasse wordt er namelijk van verdacht wedstrijden gemanipuleerd te hebben.

Het gaat om Cetin Sevinc, een assistent-scheidsrechter uit de tweede Bundesliga. “De Duitse bond (DFB) is over die verdachtmaking sinds enkele dagen op de hoogte. We hebben de resultaten van ons onderzoek ondertussen al aan het gerecht in Bochum overgedragen. Er zijn nieuwe bewijzen, die de bewijslast tegen deze scheidsrechter sterk verhogen”, zei Theo Zwanziger, voorzitter van de DFB, aan Bild.

 

Twee weken geleden raakte bekend dat er verdachte weddenschappen liepen voor de wedstrijd tussen Oberhausen en 1860 München. Zo werd de naam van Sevinc, die in die match lijnrechter was, genoemd.

 

Verder beweert een getuige dat Sevinc hem toevertrouwd heeft dat hij via een bemiddelaar bij live weddenschappen op zijn eigen wedstrijden inzet. Zo zou hij, al naargelang waarop hij wedt, de beslissingen op het veld (blessuretijd, inworpen, gele en rode kaarten) beïnvloeden.

 

“Voor de scheidsrechter geldt het vermoeden van onschuld”, aldus Zwanziger. “Als zijn aandeel bij matchmanipulatie toch bevestigd wordt, dan kan dat het einde van zijn loopbaan als scheidsrechter betekenen. En dan hoop ik dat hij door het gerecht ook gestraft wordt.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2. Bundesliga

Nieuwste reacties