Nederlander Nooij maakt Mozambique-kern bekend

Manuel Gonzalez
| 0 reacties
Nederlander Nooij maakt Mozambique-kern bekend

De Nederlandse bondscoach van Mozambique, Mart Nooij, heeft zijn kern bekend gemaakt voor de Africa Cup.

Mozambique is samen met Malawi één van de minst bekende landen die deelnemen aan het eindtornooi in Angola. The Mambas, zoals de bijnaam van Mozambique luidt, zijn er voor het eerst sinds 1998 nog eens bij. De onbekende Nederlander Mart Nooij is er al sinds februari 2007 aan de slag als bondscoach.

"Het is vrij uitzonderlijk dat ik het al zolang volhoud hier. Maar ik heb een goede verstandhouding met de spelers en de nationale bond en dan komt de rest vanzelf. De positieve resultaten hebben ook een belangrijk aandeel gespeeld. Dat we straks deelnemen aan de Africa Cup is een unieke kans."

"Na het tornooi ga ik even terug naar Nederland, om uit te rusten. Indien Mozambique met mij verder wil zal ik het wel horen. Ik zou alleszins graag blijven. In Nederland zit heus niemand op mij te wachten. Wie kent me daar nog?", aldus Nooij tegen het magazine Sportweek.

De kern van Mozambique:

Doelmannen: Bino (Liga Muculmana), Kampango (Tersana), Lama (Liga Muculmana)

Verdedigers
: Campira (Desportivo Maputo), Dario Khan (Al Kharitiyah), Fanuel (Liga Muculmana), Mexer (Desportivo Maputo), Miro (Platinum Stars), Paito (FC Sion), Simao (Panathinaikos), Whisky (Ferroviario Maputo), Zainadine Junior (Desportivo Maputo)


Middenvelders
: Danito Parraque (Ferroviario Maputo), Dominques (Mamelodi Sundowns), Genito (Nea Salamina), Goncalves Fumo (Olympiakos), Josimar (Costa dol Sol), Momed Hagy (Ferroviario Maputo), Nelinho (Desportivo Maputo), Ze Luis (Baladeyet Al Mahalla)


Aanvallers
: Helder Pelembe (Maxaquene), Dario Monteiro (SuperSport United), Tico-Tico (Jomo Cosmos)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

African Cup of Nations

Nieuwste reacties