Advocaat: "Er zit een klikspaan op de voetbalbond"

Steurbaut Kersten
| 39 reacties
Advocaat: "Er zit een klikspaan op de voetbalbond"
Foto: © SC

Dick Advocaat is niet te spreken over de heisa rond de oefeninterland van de Rode Duivels. Zonder zijn naam te noemen haalt de bondscoach keihard uit naar Jean-Marie Philips, CEO van de KBVB.

Volgens Philips was er een misverstand tussen de Belgische voetbalbond en Advocaat over Noord-Ierland en Ierland. De bondscoach begrijpt de uitleg niet.

“Er zit één of andere klikspaan op dat kantoor (KBVB, nvdr.) die ontzettend goede relaties heeft met de media”, foetert Advocaat aan de NOS. “Dit kan natuurlijk helemaal niet.”

“Ze wilden tegen Noord-Ierland spelen, maar daar komt echt geen kip naar kijken. Dus heb ik gezegd: ‘Ik speel niet tegen Noord-Ierland, dan spelen we maar tegen niemand.’ We hebben 15 tot 10 aanbiedingen gekregen om een interland te spelen. Dan ga je toch niet tegen Noord-Ierland voetballen.”

“De man die dit gezegd heeft, daar kun je gewoon niet mee werken. Je durft gewoon niets meer te zeggen. Als je elkaar niet kan vertrouwen, is het een heel slechte zaak”, haalt Advocaat uit naar Philips.

De bondscoach had al contact met bondsvoorzitter François De Keersmaecker. “Die zegt dat zoiets absoluut niet kan.”

“Nu gaan ze zeggen dat Advocaat niet wist dat Trapottoni bij Ierland ziet. Waarom ze dit zeggen is mij een raadsel. De Belgische voetbalbond moet actie ondernemen tegen de man die dit gedaan heeft.” (AN)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa

Nieuwste reacties