Ook Ghana overweegt forfait voor Africa Cup

De Nijs Michael
| 15 reacties
Ook Ghana overweegt forfait voor Africa Cup
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Zondag gaat de Africa Cup van start in Angola, maar de vraag blijft wie er gaat deelnemen aan het tornooi. In navolging van Togo overweegt nu ook Ghana om zich terug te trekken uit het Afrikaans kampioenschap.

De spelersbus van Togo reed vrijdag in een hinderlaag van rebellen. Daarbij kwamen minstens drie leden van de Togolese delegatie om het leven. Verschillende buitenlandse bronnen meldden eerder op de dag ook het overlijden van doelman Kodjovi Obilale, maar die berichten blijken niet te kloppen. De toestand van de doelwachter, die intussen is overgevlogen naar een ziekenhuis in Zuid-Afrika, zou ernstig maar stabiel zijn.

Intussen heeft Togo laten weten dat het niet zal deelnemen aan de Afrikaanse landenbeker. Het Afrikaanse land probeert ook andere deelnemers te overtuigen om forfait te geven. "We praten met de andere teams om hen te overtuigen zich ook terug te trekken", zei middenvelder Alaixys Romao aan het Franse L'Equipe. Vooral Ghana overweegt volgens verschillende buitenlandse media om zich terug te trekken.

"Het is een barbaarse actie, want we zijn hier om het Afrikaanse voetbal te vieren", reageerde ook Togo-trainer Hubert Velud. "In dit soort situaties word je een beetje paranoïde, je twijfelt aan alles. Wij hebben niet het idee dat de autoriteiten dit erg serieus nemen."
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

African Cup of Nations

Nieuwste reacties