AZ tast nog in het duister

AZ tast nog in het duister

Volgens een woordvoerder van de curatoren van het failliete DSB moet AZ deze week nog geen uitsluitsel verwachten over de toekomst. De directie van de ploeg uit Alkmaar had gehoopt half januari meer te weten.

“Die deadline is gesteld door de curatoren van AZ, niet door de curatoren”, laat de woordvoerder weten aan het persbureau ANP. De curatoren zijn op zoek naar een overnemer van de aandelen van de club, die in handen waren van afgetreden voorzitter Dirk Scheringa.

AZ wil de aandelen liefst zelf verkrijgen. Volgens directeur voetbalzaken Marcel Brandts wil een grote groep ondernemers  de club financieel ondersteunen. Brandts hoopt op een snelle beslissing, liefst nog dit weekend.

Dat lijkt wat te optimistisch, want de curatoren praten niet alleen met AZ, maar ook met externe investeerders. “We voeren momenteel gesprekken met verschillende serieuze kandidaten. Het stellen van een deadline helpt dan niet. Iedereen realiseert zich dat er haast is geboden bij het vinden van een nieuwe eigenaar, maar dat moet wel zorgvuldig gebeuren."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties