Straks alles of niets voor topfavoriet Ivoorkust

Manuel Gonzalez
| 0 reacties
Straks alles of niets voor topfavoriet Ivoorkust
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Door het wegvallen van Togo in groep B op de Africa Cup speelt topfavoriet Ivoorkust straks al meteen zijn laatste wedstrijd in de groepsfase. Winst lijkt een must.

Ivoorkust speelde in de eerste wedstrijd 0-0 gelijk tegen Burkina Faso. Dat zet De Oranje Olifanten meteen onder zware druk. Alleen bij winst zijn ze zeker van een plaats in de volgende ronde. In het andere geval zullen ze de uitslag van Ghana - Burkina Faso moeten afwachten.

Trainer Halilhodzic van Ivoorkust: "We zitten in een moeilijke positie maar toch hebben we alles nog in eigen handen. Ik weet dat we dit kunnen afmaken."

Ghana wil maar al te graag favoriet Ivoorkust een slag uitdelen: "In deze groep van drie landen ben je met één zege meteen geplaatst voor de volgende ronde. Dat is wel een voordeel", aldus speler Dede Ayew van Ghana.

"Ivoorkust is favoriet op dit tornooi, dus wij hebben veel respect voor hun. Maar op het veld zijn er geen favorieten, we zullen vechten om te winnen, ook al zou dat betekenen dat Ivoorkust uitgeschakeld is. Voor ons is dit de ideale voorbereiding op de wereldbeker in Zuid-Afrika."

De wedstrijd Ghana - Ivoorkust gaat vanavond om 19u30 van start in de woelige stad Cabinda.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

African Cup of Nations

Nieuwste reacties