RKC legt zich neer bij degradatie

Manuel Gonzalez
| 0 reacties
RKC legt zich neer bij degradatie
Foto: © SC

RKC staat momenteel op de laatste plaats in de Nederlandse eredivisie. Het behoud is veraf. De club van onze landgenoot De Ceulaer (foto) lijkt zich inmiddels ook al neer te leggen bij de degradatie.

RKC promoveerde afgelopen seizoen pas terug naar de eredivisie, maar lijkt na amper één seizoen en een hoop financiële problemen alweer naar de eerste divisie te moeten. Alleen dankzij de hulp van de gemeente Waalwijk en sponsor Ben Mandemakers werd het faillisement vermeden.

"Ik denk dat we op eerste divisie-niveau uit zullen komen op een begroting van 3,5 a 4 miljoen euro", zegt technisch directeur Allach tegenover Omroep Brabant.

"Wij gaan zeker geen risico's nemen om terug te keren naar de Eredivisie. We maken pas op de plaats. We gaan op verschillende terreinen ons beleid drastisch veranderen. We gaan hier echt met de mensen in onze omgeving mee aan de slag."

"Er ontstaan geen nieuwe problemen. Wat er natuurlijk wel ontstaat is dat je behoorlijk pas op de plaats moet maken als het gaat om je organisatie. Niet alleen als het gaat om je spelersbegroting, maar ook om overige zaken binnen je organisatie die je begrotingstechnisch moet aanpassen. Dat betekent niet zozeer achteruitgang, maar misschien wel harder werken met minder middelen. Wij gaan uit van een positief scenario."

"We zijn ontzettend voorzichtig aan het begroten. We kijken echt naar de ondergrens. Hoeveel sponsors blijven, hoeveel toeschouwers verwachten we. Dat is een tendens die wij meenemen in onze begroting."
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties