Bayern verliest na wissel Van Buyten

Philippe Crols
| 1 reacties

Daniël Van Buyten kende geen goed weekend met Bayern München. Onze Rode Duivel blesseerde zich in Frankfurt en tot overmaat van ramp verloor de Rekordmeister ook nog. De Belgen van Borussia Mönchengladbach pakten nog eens een puntje.

Daniël Van Buyten (foto) begon voor Bayern München in de basis op bezoek bij Eintracht Frankfurt. De bezoekers kwamen al snel op voorsprong, maar hadden ook moeite met Frankfurt. Zo moest Van Buyten onder andere zijn doelman bijspringen op de lijn. Tien minuten voor tijd werd de Rode Duivel noodgedwongen gewisseld met een blessure. Toen stond het nog 0-1. In de laatste vijf minuten keerde Frankfurt de situatie nog om en won het met 2-1. Bayern blijft wel leider, want concurrenten Schalke en Leverkusen wonnen ook niet. Trainer Louis van Gaal noemde de wissel van Van Buyten na afloop het keerpunt van de match.

Borussia Mönchengladbach, met aanvoerder Filip Daems en doelman Logan Bailly negentig minuten tussen de lijnen, leek op weg naar een nipte 0-1-zege bij Köln. Tien minuten voor tijd scoorde de thuisploeg echter de 1-1. Bij Köln bleef Manasseh Ishiaku negentig minuten op de bank.