Van Buyten is leidersplaats kwijt

Philippe Crols
| 0 reacties
Van Buyten is leidersplaats kwijt
Foto: © SC

Daniël Van Buyten staat met Bayern München niet langer aan de leiding. Het verloor zaterdag thuis van Stuttgart. Deze keer bleef onze landgenoot heel de match op het veld staan. De Belgen van Gladbach boekten wel een knappe zege tegen Hamburg.

Vorige week in Frankfurt gaf Bayern in de slotfase nog een 0-1-voorsprong weg. Trainer Louis van Gaal vertelde achteraf dat de noodgedwongen vervanging van Daniël Van Buyten (foto) daar voor veel tussen zat. Zaterdag bleef onze Rode Duivel negentig minuten staan, maar ook tegen Stuttgart werd een 1-0-voorsprong weggegeven. Bayern verloor met 1-2 en is zijn leidersplaats kwijt aan Schalke 04.

FC Köln heeft zaterdag dan weer een grote stap richting behoud gezet. Het won met 1-4 bij degradatieconcurrent Hannover en telt nu 31 punten. Manasseh Ishiaku viel twee punten voor tijd in.

Gladbach liet zondag mogelijk voor de rest van dit seizoen de degradatiezorgen achter zich. Doelman Logan Bailly en aanvoerder Filip Daems kregen thuis Hamburger SV over de vloer en wonnen met 1-0. HSV lijkt de competitie op zijn beloop te laten en alles op de Europa League te zetten. Donderdag spelen de Duitsers tegen Standard.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties