Man City op weg naar vierde plaats, Utd verspeelt punten

Manuel Gonzalez

Manchester City heeft een serieuze optie genomen op de vierde plaats in de Engelse Premier League. Het troefde in eigen huis Birmingham zonder pardon af.

Tevez en Onuoha zorgden in de 38ste en de 40ste minuut voor een dubbele voorsprong, maar al in de 42ste minuut wist Jerome tegen te scoren. Drie minuten later wist Adebayor (foto) het verschil opnieuw tot twee doelpunten te doen oplopen.

In de tweede helft had City de controle en speelde het eenvoudig uit. Opnieuw Onuoha en Adebayor zorgden voor ruime 5-1 cijfers. Vincent Kompany speelde de hele match centraal in de defensie bij The Citizens.

Stadsgenoot United liet belangrijke punten liggen in de strijd om de landstitel. The Mancunians geraakten zonder Wayne Rooney niet verder dan een 0-0 gelijkspel bij Blackburn Rovers.

Ook Liverpool verspeelde kostbare punten: 0-0 op Anfield tegen Fulham werd het. Wolves en Stoke hielden het in de vroege namiddag eveneens op een blanco gelijkspel.