Interview De Brul: "Mooiste match tegen Anderlecht gespeeld"

Steurbaut Kersten
| 3 reacties
De Brul: "Mooiste match tegen Anderlecht gespeeld"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Tjorvan De Brul hangt volgend jaar zijn voetbalschoenen definitief aan de haak. De voormalige Rode Duivel wil echter nog één jaartje de verdediging van vierdeklasser SK Berlare leiden.

Enkele jaren geleden verdween De Brul geruisloos uit de eerste klasse. De ex-speler van Lokeren, Club Brugge, AA Gent en Zulte Waregem is echter nog niet gestopt met voetballen en knoopt de schoenveters aan bij SK Berlare.

Schoenen aan de haak

“We hebben een mooi seizoen achter de rug”, glundert De Brul. “We zijn zesde geëindigd en misten op een haar na de eindronde. En het doel van de club was de degradatie vermijden. Dan kan je spreken over een geslaagd seizoen.”

Persoonlijk is De Brul ook tevreden bij SK Berlare. “Ik heb maar één match gemist, door ziekte. Even heb ik de boot afgehouden, maar na het seizoen heb ik nog voor een seizoen bijgetekend. Mijn laatste. Volgend jaar hang ik de schoenen aan de haak.” Eind deze maand blaast De Brul 37 kaarsjes uit.

De Oost-Vlaming speelde in totaal 15 seizoenen op het hoogste niveau. “Ik heb een zeer geslaagde carrière achter de rug”, stelt De Brul. “Nog steeds heb ik veel voldoening van mijn periode bij Club Brugge. Ik ben er international geworden. Dat was het hoogtepunt uit mijn carrière.”

“Mijn mooiste wedstrijdherinnering? “De 2-0 thuis tegen Anderlecht. In die wedstrijd scoorde ik twee doelpunten. Dat zal me altijd bijblijven. Maar ook bij Zulte Waregem had ik een schitterende periode. Het was een toffe bende met jongens die nog gingen werken, maar we haalden wel mooie resultaten en gingen Europa in.”

Geen afscheid

De manier waarop De Brul afscheid moest nemen van eerste klasse pikt. “Er waren wat moeilijkheden met Francky Dury en plots was er van De Brul geen sprake meer. Ook andere ploegen uit eerte klasse toonden geen interesse en zo verdween ik geruisloos uit eerste klasse. Ik heb het gevoel dat ik iets te vroeg moest afhaken aan de top. Ik heb nooit afscheid kunnen nemen en dat vind ik jammer.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

3e amateurliga A

Nieuwste reacties