Premier League wil minder buitenlanders

Yves Dekoning
| 5 reacties
Premier League wil minder buitenlanders
Foto: © SC

In de Premier League gaan vanaf dit seizoen enkele nieuwe regels in voege. Bedoeling is om het aantal buitenlanders in de competitie te verlagen.

Na de sluiting van de transfermarkt hebben de clubs in de Premier League tot 18 uur de volgende dag, de tijd om een lijst van 25 spelers binnen te brengen. Deze transferperiode eindigt op 31 augustus, de teams hebben dan 23 uur om hun spelerslijst in te vullen. Als de transfermarkt open is, dan mogen er wijzigingen gebeuren. Anders alleen in uitzonderlijke omstandigheden, bijvoorbeeld als twee van de drie keepers geblesseerd zijn. Hiervoor moet dan wel toestemming worden gekregen van de Premier League Board.

Als spelers worden uitgeleend, mogen ze niet worden vervangen. Als een ploeg geen 25 spelers onder contract heeft, mogen ze eventueel later aanvullen met spelers die gratis werden aangetrokken. Indien er wel 25 spelers onder contract staan, moeten er 25 namen worden ingevuld. De clubs kunnen hun lijst online invullen en het programma zal automatisch aangeven als de lijst vol is.

Nog een belangrijke regel is die in verband met "home grown players". Hierbij wordt geen rekening gehouden met de nationaliteit. De speler moet voor zijn 21ste verjaardag (of het einde van het seizoen waarin hij 21 wordt) drie seizoenen of 36 maanden aangesloten zijn geweest bij een club uit Engeland of Wales. Deze periode moet niet opeenvolgend zijn. In de kern van 25 spelers moeten er minstens acht zitten die "home grown" zijn. Indien ploegen niet aan acht home grown spelers geraken, dan mogen ze minder dan 25 spelers selecteren.

Doel van deze regel is het aantal buitenlanders in de Premier League verminderen, maar de topclubs hebben zich al voorbereid. Ze trokken de laatste jaren steeds jonger buitenlandse talenten aan. Vaak werden 16- of 17-jarige talenten uit de hele wereld naar Engeland gelokt. 
 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties