Mainz blijft op kop na zege tegen Hoffenheim

Anthony Van der Planken
| 1 reacties

Mainz blijft de Duitse competitie aanvoeren. De leider won thuis met 4-2 van Hoffenheim en behoudt zo de koppositie.

Mainz is ontzettend goed aan het seizoen gestart. Het bevestigde zaterdag nog eens met een vrij makkelijke zege tegen Hoffenheim. De thuisploeg kwam na nauwelijks twee minuten al op voorsprong na een doelpunt van Sami Allagui, ex-Anderlecht en Roeselare. De spits lijkt helemaal ontbolsterd in Duitsland.

Hoffenheim knokte zich echter terug in de wedstrijd. Spits Demba Ba, die een verleden heeft bij Moeskroen, maakte op slag van rust gelijk.

Meteen na de pauze duwde Mainz door. Het liep 3-1 uit na een doelpunt van Szalai en een owngoal van Luiz. Sigurdsson leek voor een spannend slot te zorgen toen hij de 3-2 nette, maar Simunic dacht er anders over. De verdediger ging in de fout, kreeg rood en moest van aan de zijkant toezien hoe Schürrie de penalty omzette. 4-2, daar bleef het ook bij.