Gepasseerde Alderweireld wil zich herpakken bij Ajax

Manuel Gonzalez
| 9 reacties
Gepasseerde Alderweireld wil zich herpakken bij Ajax
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Toby Alderweireld speelde voor de Rode Duivels nog tegen Kazachstan en één helft tegen Oostenrijk, maar bij Ajax behoort hij niet meer tot de basiself. De Belg wil zich herpakken.

"Ik moet soms wat meedogenlozer zijn. Dat betekent niet dat ik een vuile speler wil worden, maar het mag af en toe wel iets harder op de bal", aldus Alderweireld.

"Hard verdedigen zat nooit in een verdediger van Ajax. Dat komt vooral omdat je in de jeugd zelden in die situatie kwam. Je hebt in de jeugd van Ajax altijd de bal. Dat is niet alleen het voordeel, maar ook juist het probleem van Ajax."

"Je hoeft het niet altijd met de trainer eens te zijn, maar je moet het wel accepteren. Ik word hier ook hard van. Verder gun ik het André Ooijer en Oleguer ook wel, maar het liefst speel ik natuurlijk zelf."

"Het is ook niet zo dat ik in een cruciale dip zit, maar er zijn wel momenten die beter kunnen. Er spelen op dit niveau niet veel jongens van mijn leeftijd op een positie centraal achterin. Je moet dus ook beseffen dat het soms met vallen en opstaan zal gaan."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties