Wuytens (PSV) pakt kans op linkback met beide handen

Wuytens (PSV) pakt kans op linkback met beide handen
Foto: © SC

Stijn Wuytens heeft dit seizoen nog niet veel mogen spelen bij PSV. Donderdag mocht hij echter spelen in de met 3-0 gewonnen EL-wedstrijd tegen Debrecen. Hij scoorde zelfs de derde goal van de Eindhovenaren.

Wuytens mocht op de linksachter aantreden. "Ik laat zien dat ik er nog ben en het niveau aankan", zegt hij aan PSV TV. "Een goal is natuurlijk altijd extra leuk. Ik was het gevoel niet kwijt, maar buiten deze invalbeurt heb ik pas een wedstrijd gespeeld. Het is lastig om dan honderd procent bij de wedstrijd te blijven, dit is lekker meegenomen."

Trainer Fred Rutten was tevreden over zijn nieuwe linksback. "Hij is eigenlijk al maanden op een dusdanige manier bezig dat hij eigenlijk vaker beloond moet worden. Soms lukt dat, soms lukt dat niet. Vandaag was het een uitstekende mogelijkheid om hem te belonen voor alle arbeid die hij erin stopt. Voor Stijn is het een nieuwe positie. We hebben het op trainingen wel eens geprobeerd en je ziet wel dat het perspectief biedt."

Wuytens is van opleiding eigenlijk middenvelder. "Sinds het begin van dit seizoen ben ik me meer gaan focussen op de positie van linksback, dat is samen met het middenveld waar ik me op moet richten."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties