Juventus makkelijk langs Catania

Bram Coenen
| 4 reacties

Juventus is opnieuw opgerukt naar de derde plaats in de Serie A. Het ging vanavond met 1-3 winnen bij Catania.

Juventus kwam in de eerste helft goed weg bij middenmotor Catania. Al in de eerste minuut mocht het niet klagen wanneer de scheidsrechter een overduidelijke overtreding van Frederik Sörensen in het strafschopgebied niet bestrafte met een penalty. Ook daarna was de 'Oude Dame' de onderliggende partij, maar toch wist het op voorsprong te komen. Vincenzo Iaquinta bediende Simone Pepe en die aarzelde niet en schoot de 0-1 tegen de netten. Niet veel later werd die voorsprong door Catania echter al teniet gedaan via Takayuki Morimoto.

Toch ging Juventus nog met een voorsprong de rust in. Eerst werd een geldige goal van Fabio Quagliarella nog afgekeurd, maar wat later zorgde de spits er toch voor dat de bezoekers met een voorsprong de rust in mochten gaan.

Een kwartier na rust zorgde opnieuw Quagliarella voor de beslissing met zijn tweede treffer van de namiddag. Dankzij deze zege rukt Juventus op naar de derde plaats, op zes punten van leider AC Milan. Catania blijft in de middenmoot hangen op een dertiende plaats.