Leverkusen loopt in op Dortmund

Michiel Derwael
| 4 reacties

Bayern Leverkusen heeft de achterstand op Dortmund teruggebracht naar negen punten. De nummer twee in de Bundesliga won met 0-1 op bezoek bij Mainz 05, terwijl Borussia met het kleinste verschil verloor van Hoffenheim.

De titelstrijd wordt enigszins terug een beetje spannender in Duitsland. Leverkusen had het moeilijk in Mainz. De nummer twee in de stand had het veldoverwicht, maar de thuisploeg hield goed staande. Pas in de laatste tien minuten kon Leverkusen de verdiende treffer maken. Renato Augusto vloerde in de 82ste  minuut de doelman met een staalhard schot vanaf twintig meter.

Door deze winst  wordt de achterstand op Dortmund teruggebracht tot negen punten. De koploper verloor zaterdag met het kleinste verschil van Hoffenheim. Aanvaller Ibisevic maakte het enige doelpunt van de wedstrijd.