Daems en co verrassen Dortmund, Bayern verliest derde plaats

Michiel Derwael
| 2 reacties

Mönchengladbach heeft afgelopen weekend voor een heuse stunt gezorgd door koploper Dortmund met 1-0 te verslaan. Ondanks de zege blijft de club in degradatienood. Bayern München verspeelde de derde plaats na een gelijkspel tegen Frankfurt.

Bailly en De Camargo, beiden geblesseerd, zagen vanaf de tribune hoe hun club verrassend won van koploper Dortmund. Mönchengladbach, met Daems negentig minuten op het veld, scoorde tien minuten voor het rustsignaal het enige doelpunt.  Idrissou was sneller dan Subotic en werkte beheerst af. Door deze zege verlaten onze landgenoten de laatste plaats in de Bundesliga, maar blijven wel in degradatiezorgen zitten.

Bayern München moest haar derde plaats afstaan aan Hannover. De Rekordmeister kwam niet verder dan een 1-1-gelijkspel op het veld van Frankfurt. Daniel Van Buyten zag in de slotminuten van de wedstrijd Gomez de gelijkmaker maken.

Timmy Simons en zijn club Nürnberg kwamen in eigen huis niet verder dan een scoreloos gelijkspel tegen Mainz. Bij winst konden ze de vijfde plaats, die recht geeft op deelname aan de Europa League, overnemen van Mainz.