Stoke City: voldoende verdedigende kwaliteiten

Kevin Pieters
| 6 reacties
Stoke City: voldoende verdedigende kwaliteiten

Op 13 augustus start de Engelse Premier League. Voetbalkrant werpt de volgende dagen een blik op de teams in de Engelse hoogste divisie. Transfernieuws, verwachtingen en algemene weetjes zullen de revue passeren. Vandaag nemen we Stoke City onder de loep.

Korte voorspelling

The Potters, de bijnaam van Stoke City, is opgericht in 1863 waarmee het de oudste club van de Premier League is en de op één na oudste club van de wereld.  Die eer valt te beurt aan Notts County.  In 2008 promoveerde de club voor de eerste keer in meer dan 20 jaar naar de hoogste afdeling en eindigde vorig seizoen op een dertiende plaats.  Trainer Tony Pulis tekent de lijnen uit en heeft het Britannia Stadium, met een capaciteit van 28.000 toeschouwers, als thuishaven.  Hoogtepunt vorig seizoen was ongetwijfeld de FA-Cup finale in het Wembley stadion.  Stoke moest het daarin afleggen tegen Manchester City met 1-0.

Spelers

Robert Huth, de boomlange verdediger, werd vorig jaar uitgeroepen tot Speler van het Jaar.  De ex-Chelsea speler vormt samen met kapitein Ryan Shawcross (ex-Man Utd) en zeer solied duo in de verdediging.  Op het middenveld vinden we de 29-jarige Mattew Etherington terug.  De linkspotige was vorig seizoen goed voor 5 doelpunten en 6 assists.  Zet daarnaast dan nog Jermaine Pennant met 3 goals en 8 assists en je hebt een creatief middenveld.  Kenwyne Jones maakte als diepe spits 9 doelpunten in de Premier League.

Transfers

Bij de vertrekkers vinden we Eidur Gudjohnson en John Carew terug.  Geen echte verliezen voor Stoke City, daar beide spelers amper gespeeld hebben.  Gudjohnson verliet de club al in januari (uitleenbeurt naar Fullham) en Carew keert terug na een uitleenbeurt van een jaar naar Aston Villa.   Enige noemenswaardige inkomende transfer is Jonathan Woodgate.  De 31-jarige verdediger kwam vorige jaren uit voor Tottenham.  

Verwachtingen

Stoke City heeft de voorbije jaren weten te overleven in de Premier League door een sterke verdediging en organisatie.  De aanvoer van het middenveld naar de aanvallers is meer dan behoorlijk.  Voeg hier nog een vleugje aanvallend geweld aan toe en Stoke kan zich opmaken voor een leuk seizoen.     Arsenal-spits Nicklas Bendtner staat in de belangstelling van the Potters.  Stoke zou een bod van 9 miljoen Pond willen neerleggen.  In de voorbereiding verloor Stoke tegen Brentford en Aldershot Town (0-1) en wist het met zware cijfers te winnen van Newcastle Town (6-0) en Newport YMCA (6-1).  Voorlopig staan er geen vriendschappelijke wedstrijden meer op het programma voor Stoke City.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties