Liverpool: Honger naar nieuwe landstitel groot

Kevin Pieters
| 40 reacties
Liverpool: Honger naar nieuwe landstitel groot
Foto: © SC

Op 13 augustus start de Engelse Premier League. Voetbalkrant werpt de volgende dagen een blik op de teams in de Engelse hoogste divisie. Transfernieuws, verwachtingen en algemene weetjes zullen de revue passeren. Vandaag nemen we Liverpool onder de loep.

Korte voorstelling

Liverpool....moet de club nog voorgesteld worden? De op één na meest succesvolle Engelse voetbalclub met Anfield Road als thuisbasis en “The Reds” als bijnaam. De jaren 1970-1980 waren de meest succesvolle jaren van de club onder leiding van Bill Shankly en Bob Paisley. Voor de supporters van de Reds zijn het Heizeldrama en het Hillsborough Disaster zware opdoffers geweest. Bij de laatste lieten maar liefst 96 Liverpool-fans het leven. En het “You'll never walk alone” clublied klinkt nergens zo mooi als op Anfield Road. Trainer Kenny Dalglish staat aan het roer van de Reds.

Spelers

Steven Gerard, kapitein en Engels international, begint dit seizoen aan zijn 14de seizoen bij de Reds. Bijna 400 wedstrijden en een 80-tal assists maakt van de middenvelder al geruime tijd het club-icoon. Jamie Carragher, de 33-jarige verdediger, zit al aan 463 Premier League wedstrijden voor Liverpool. In doel is Jose Pepe Reina de onbetwistbare nummer één sinds 2005. Speler van het Jaar 2011 was Raul Meireles. De 28-jarige Portugese middenvelder maakte vorig jaar de overstap van porto naar Liverpool en kon meteen zijn stempel drukken bij de Reds. Het leverde hem meteen een award op. De minst opvallende speler van Liverpool is ongetwijfeld Dirk - het werkpaard – Kuyt. De Nederlander was vorig seizoen opnieuw goed voor 13 doelpunten en 8 assists en blijft jaar na jaar een belangrijke pion in het aanvallend compartiment van Liverpool. Duurste vogel vorig seizoen is de spits Andy Carroll. Aan hem om dit seizoen te bewijzen dat hij de 40 miljoen euro waard was.

Transfers

Reina krijgt er gezonde concurrentie bij. De Braziliaan Doni komt transfervrij over van AS Roma. Op het middenveld versterk Liverpool zich met smaakmakers Stewart Downing (Aston Villa) en Jordan Henderson (Sunderland). Van degradant Blackpool komt spits Charlie Adam over voor 8,5 miljoen euro. De 25-jarige Schot verruimt daarmee de keuzes van coach Dalglish in de voorste linie.

Milan Jovanovic maakte onlangs de overstap naar Anderlecht. Zijn avontuur in Liverpool was geen groot succes. Jovanovic speelde in 10 Premier League wedstrijden mee, maar wist geen enkele keer te scoren. In de verdediging liet Liverpool Paul Konchesky vertrekken naar Leicester. 

Verwachtingen

De verwachtingen zijn hoog gespannen bij de Reds. De honger naar een nieuwe landstitel is enorm groot. De laatste landstitel dateert al van 1990, wat voor Liverpool veel te lang geleden is. De top in Engeland is ook bikkelhard en dat beseft Dalglish ook. De transfers op het middenveld zijn een kwaliteitsinjectie, maar of dit voldoende gaat zijn om de strijd met o.a. Man Utd en Arsenal aan te kunnen gaan, zal de toekomst moeten uitwijzen. Een top-5 plaats en opnieuw Europees voetbal is wel het minimum dat vooropgesteld mag worden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties