Vertonghen begint te twijfelen: "Dan maar weer kampioen met Ajax"

Vertonghen begint te twijfelen: "Dan maar weer kampioen met Ajax"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De transfer van Jan Vertonghen naar Tottenham blijft maar aanslepen. Normaal zou het al lang rond moeten zijn, beseft ook de verdediger. Hij begint er dan ook van uit te gaan dat hij nog een jaar bij Ajax zal blijven.

"Dat het zo lang zou duren, had ik niet verwacht", zegt Vertonghen aan het Algemeen Dagblad. "Maar ik meld me nu gewoon op 2 juli, hoor. Ik hoop op een oplossing, maar ik ga er niet vanuit. Eén voordeel: Ajax heeft een goede trainer die mij kent, weet wat hij aan mij heeft en ik kom in een goede, stabiele ploeg terecht. Dan maar drie keer op rij kampioen worden met Ajax."

Volgens de Nederlandse tv-presentator Jack van Gelder zou Tottenham struikelen over de vijftien procent van de transfersom die Vertonghen voor zichzelf wil. "Ik schrok ervan. Het percentage dat hij noemde klopte gewoon. Ongelooflijk vind ik dat. Ik weet dat er bij Ajax van alles uitlekt. Als dat anderen betreft, voel je dat niet onmiddelijk. Anders is het als het ineens over jezelf gaat. Nee, ik heb niet meteen iemand gebeld. Ik was ziek. Lag met 39 graden koorts op bed. Ik kon amper praten."

"Dit is heel zonde. Ik had gedacht dat het veel eerder rond zou komen. Ik rekende erop. Tottenham was snel, serieus en concreet." Vertonghen moet misschien afzien van zijn deel van de transfersom, of toch een groot deel er van. "Ik ben toch niet verantwoordelijk voor de markt." 

Ajax wil niet wijken, want met een contract voor één jaar is die vijftien procent te veel. De Amsterdammers gingen er van uit dat Vertonghen vorig seizoen al verkocht zou zijn en dan hadden ze waarschijnlijk twintig miljoen euro gevraagd. Nu is de prijs echter serieus gezakt omdat hij in zijn laatste contractjaar zit. "Ik heb Danny Blind onlangs op televisie horen praten over contracten en bedragen. Vijftien miljoen euro om twee jaar af te kopen zou geen gek bedrag zijn, vond hij. Voor één jaar wel. Kijk, Ajax wil het beste voor zichzelf, en ik ga voor mezelf, dat is deze wereld. Maar ik heb me altijd netjes en eerlijk gedragen, naar de club, naar de fans. Ik had er geen rekening mee gehouden dat het zo lang zou duren."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties