Overgang Pato naar Corinthians kwestie van tijd

Mathias Dumarey
| 9 reacties
Overgang Pato naar Corinthians kwestie van tijd
Foto: © SC

Alexandre Pato keert zo goed als zeker terug naar Brazilië. Volgens Radio Gaucha is zijn verhuis van AC Milan naar Corinthians een kwestie van tijd. Mogelijks wordt hij er vandaag al voorgesteld.

Alexandre Pato heeft het zowat gehad in Italië en sprak al meerdere keren de wens uit om terug te mogen keren naar zijn vaderland Brazilië. De spits had echter ook nog mogelijkheden om naar de Premier League te verhuizen, maar dat zag hij niet zitten. Zijn nieuwe bestemming wordt Corinthians, een toonaangevende club uit São Paulo.

"We hadden al een ontmoeting met Adriano Galliano en we hopen dat we nu snel de transfer definitief kunnen afhandelen. De onderhandelingen zijn zeer vlot verlopen met de Italianen. Pato had nog andere mogelijkheden, maar hij wilde gewoon heel graag naar Brazilië terugkeren", stelt zijn zaakwaarnemer op Radio Gaucha.

Pato werd in augustus 2007 door AC Milan weggekocht voor 22 miljoen euro bij Internacional de Porto Alegre. Nu zou hij terugkeren voor een som van om en bij de 15 miljoen euro. In vijf en een half seizoen Milan speelde Pato 117 wedstrijden en was hij er goed voor 51 doelpunten. Dit jaar kwam de nog steeds maar 23-jarige Braziliaan door blessureleed niet verder dan vier optredens en nul goals.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties