Rode kaart Burkina Faso ingetrokken

Rode kaart Burkina Faso ingetrokken
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Burkina Faso en Paul Put mogen van geluk spreken, Jonathan Pitroipa mag opgesteld worden in de finale. De flankaanvaller kreeg in de halve finale tegen Ghana een tweede geel karton onder de neus geduwd na een vermeende schwalbe. Die rode kaart wordt nu opgeheven.

De Tunesische scheidsrechter die er in de halve finale van de Africa Cup een zootje van maakte werd ondertussen al geschorst, maar bij Burkina Faso vreesden ze ervoor dat hun sterkhouder de finale van komende zondag zou missen.

De speler van het Franse Rennes mag nu dus toch aantreden en meestrijden voor de belangrijkste trofee van het Afrikaanse continent. De CAF nam die beslissing nadat de scheidsrechter in een open brief zijn excuses aanbood en toegaf een verkeerde beslissing te hebben genomen door Pitroipa van het veld te sturen.

De CAF gaf ook kort toelichting bij zijn beslissing. “De scheidsrechter heeft in een brief laten weten dat hij mis zat en na het herbekijken van de beelden is duidelijk te zien dat de speler in kwestie wel degelijk ten val wordt gebracht.”

Pitroipa was op deze Africa Cup al van groot belang voor het team van Paul Put. Hij scoorde al tweemaal, waaronder het winnende doelpunt in de kwartfinales tegen het Togo van Emmanuel Adebayor.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

African Cup of Nations

Nieuwste reacties