Bordeaux kan nog eens winnen, Montpellier kansloos onderuit

Frank Deckers

Bordeaux wist na drie keer gelijk te spelen nog eens te winnen. Het werd uiteindelijk 3-2 tegen een sterk Nancy. De landskampioen van vorig seizoen Montpellier verloor kansloos van Bastia, 3-1 was de einduitslag.

Bordeaux is bezig aan een matig seizoen. De voorbije drie wedstrijd kon de voormalige landskampioen slechts gelijk spelen. Tegen degradatiekandidaat Nancy won het nipt met 3-2. Net voor de rust konden Poko en Saive Bordeaux een geruststellende 2-0 voorsprong bezorgen.

Na de rust was het vooral Nancy dat het spel maakte. Dankzij Karaboué en Sané kwam de 17de in de competitie nog langszij, maar vier minuten voor tijd kon Diabaté toch nog scoren. Hierdoor springt Bordeaux naar de zevende plaats in de Ligue 1.

Bastia – Montpellier

De landskampioen van vorig seizoen is duidelijk niet meer dezelfde ploeg. Tegen een sterk Bastia verloor Montpellier met 3-1. Na ruim een kwartier kon Beauvue de 1-0 al binnen tikken. Montpellier drong daarna aan en kreeg ook wat het verdiende. Utaka scoorde dankzij een voorzet van Estrada de gelijkmaker.

Amper twee minuten later moest Montpellier al opnieuw beginnen met achtervolgen. Thauvin bediende Modeste: 2-1. Vijf minuten voor tijd maakte Modeste de wedstrijd helemaal af met zijn tweede van de avond.