De grootste talenten uit de Premier League

Timothy Collard
Timothy Collard
| 16 reacties
De grootste talenten uit de Premier League
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Dit weekend trekt ook de Premier League zich weer op gang. Heel wat verschuivingen bij de topclubs, die bijna allemaal een nieuwe manager hebben. Sommige clubs realiseerden bovendien ook enkele grote transfers, maar hoe zit het met de jeugd?

Welke jongens moeten we het komend seizoen in de gaten houden in de Engelse competitie? Voetbalkrant.com stelde net als de voorbije weken voor de andere competities, ook een jongerenelftal op met talenten uit de Premier League

We kozen voor jonkies die ofwel nog niet speelden bij hun club, nog niet op het hoogste niveau wisten door te breken, of voor spelers die vorig seizoen al de neus aan het venster staken en dit seizoen nog moeten bevestigen.

De uiteindelijke selectie

Doelman

Jack Butland (Stoke City): Deze keeper genoot de interesse van verschillende Engelse topclubs, maar Stoke speelde korter op de bal en legde hem in januari al vast. Hij maakte het seizoen af bij Birmingham en behoort sinds dit seizoen tot de kern van Stoke. Hij werd eigenlijk gehaald als opvolger van Asmir Begovic, die in de belangstelling stond van onder meer Arsenal en Manchester United, maar voorlopig niet vertrok. Butland werd al opgeroepen voor de nationale ploeg van Engeland, maar maakte tijdens deze interlandperiode geen deel uit van de kern omdat hij nog met een blessure kampt.

Rechtsachter

Jack Stephens (Southampton): Deze jongen komt niet rechtstreeks uit de befaamde jeugdopleiding van de Saints, maar werd in 2011 weggeplukt bij Plymouth Argyle. De negentienjarige verdediger speelde tot op vandaag nog niet voor Southampton, maar zou volgend seizoen wel eens de neus aan het venster kunnen steken als eerste rechtsachter Nathaniel Clyne niet kan spelen. Southampton toonde al meermaals aan niet bang te zijn om jonge spelers te brengen. Gareth Bale maakte er op jonge leeftijd zijn debuut en ook Luke Shaw was afgelopen seizoen als zeventienjarige al een vaste waarde bij de club.

Centrale verdedigers

Marc Muniesa (Stoke City): Deze verdediger maakte op erg jonge leeftijd al deel uit van de hoofdmacht bij FC Barcelona, maar wist zich er uiteindelijk nooit door te zetten. Hij kwam amper tot twee competitieoptredens en besloot in het tussenseizoen andere oorden op te zoeken. De nog altijd maar 21-jarige Muniesa was einde contract in Catalonië en tekende als vrije speler bij Stoke City.

Jores Okore (Aston Villa): Een beer van een vent, die het Christian Benteke ongetwijfeld niet makkelijk zal maken op training. Okore speelde tussen 2011 en 2013 voor Nordsjaelland, waarmee hij de titel pakte in Denemarken. De in Abidjan (Ivoorkust) geboren verdediger koos inmiddels ook al voor de nationale ploeg van Denemarken. Ook Chelsea, en Jose Mourinho, waren gecharmeerd door deze jongen.

Linksachter

Nathan Aké (Chelsea): De Nederlander wordt bij voorkeur als centrale verdediger uitgespeeld, maar kan ook zijn plan trekken op de linksachter. Aké werd op zijn twaalfde door Feyenoord weggeplukt uit de jeugd van ADO Den Haag. Enkele jaren later speelden de Rotterdammers hem zelf kwijt aan Chelsea, waar de achttienjarige vorig seizoen al een paar keer mocht opdraven. Een groot voordeel van Aké: hij is polyvalent en kan naast centraal in de verdediging en op de linksachter ook prima uit de voeten als verdedigende middenvelder.

Rechtsmidden

Wilfried Zaha (Manchester United): Na Okore, nog een jongen met Ivoriaanse roots in de selectie. Zaha floreerde de voorbije jaren in de Engelse tweede klasse bij Crystal Palace, dat afgelopen seizoen de promotie naar de Premier League afdwong. Zaha is de laatste transfer waar Sir Alex Ferguson een hand in had bij Manchester United. Er wordt dan ook veel verwacht van dit twintigjarig goudklompje, dat sinds kort ook deel uitmaakt van de Engelse nationale ploeg. Neen, Nani zal het ook dit seizoen niet makkelijk krijgen om zich in de ploeg te spelen bij United.

Centrale middenvelders

James Ward-Prowse (Southampton): Jeugdproduct van de club, dat met deze jongen haar uitstekende jeugdopleiding nog maar eens in de verf zet. Ward-Prowse pikte de voorbije seizoenen al enkele wedstrijdjes mee, maar zou komend seizoen wel eens basisplaats kunnen afdwingen. De Engelse jeugdinternational moet wel de strijd aangaan met onder meer Jack Cork en Victor Wanyama op zijn plaats.

Adnan Januzaj (Manchester United): Sinds kort kent iedereen hem wel, de jonge middenvelder met zowel de Albanese als Belgische nationaliteit. Sir Alex Ferguson stak eind vorig seizoen al eens de loftrompet over het voormalige jeugdproduct van Anderlecht en gunde hem een plaats op de bank tijdens de laatste competitiewedstrijd. Imponeerde vriend en vijand tijdens de voorbereiding van de Mancunians en lijkt klaar om dit seizoen speelminuten te pakken op Old Trafford. Manager David Moyes nam hem alvast op in zijn selectie voor de eerste competitiewedstrijd tegen Swansea.

Linksmidden

Gerard Deulofeu (Everton): Deulofeu stond te boek als één van de grootste talenten van La Masia, het wereldberoemde jeugdopleidingscentrum van FC Barcelona. Het was slechts een kwestie van tijd vooraleer hij het zou gaan maken in de hoofdmacht van Barça, maar tot nu toe kreeg hij nog niet bepaald veel kansen. Barça wil hoe dan ook geen tweede verhaal zoals Bojan Krkic meemaken en stalt Deulofeu dit seizoen daarom bij Everton. Deze jongen wordt niet voor niets ‘de Cristiano Ronaldo van Barcelona’ genoemd. Afgelopen seizoen scoorde hij nog achttien competitiedoelpunten voor Barça B, dat uitkomt in de Spaanse tweede klasse.

Spitsen

Andreas Cornelius (Cardiff City): Deze jongen kwam vorig seizoen piepen op het hoogste niveau bij FC Kopenhagen. Ariël Jacobs geloofde in de boomlange aanvaller (1m93), en die maakte prompt achttien doelpunten. Dat leverde hem een transfer op naar promovendus Cardiff City, dat meer dan acht miljoen euro betaalde voor de twintigjarige spits. Cornelius heeft alle kwaliteiten om te slagen in de Premier League, maar mist zo goed als zeker wel de competitiestart door een enkelblessure.

Jerome Sinclair (Liverpool): Deze spits werd met zijn zestien jaar en zes dagen de jongste debutant ooit bij de Reds. Sinclair viert pas in september zijn zeventiende verjaardag, maar heeft talent zat. Het is nog de vraag of hij komend seizoen echt al zijn grote doorbraak zal kennen, maar kenners van het Engelse voetbal dienen hem hetzelfde potentieel toe als dat andere toptalent bij Liverpool, Raheem Sterling.

Morgenvroeg kan u hier op Voetbalkrant.com nog terecht voor een competitievooruitblik op de Premier League met Eden Hazard.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties