Superieur Barça stoomt door

Leander Mespreuve
| 3 reacties

FC Barcelona had vanavond geen kind aan Champions League deelnemer Real Sociedad. In Camp Nou klaarde Barça de klus al in de eerste helft. Zo blijven Messi en co ook na zes speeldagen foutloos.

De Catalanen namen vanaf het eerste fluitsignaal de wedstrijd in handen. Al na tien minuten spelen stond de dubbele voorsprong op het bord. Neymar en wie anders dan Lionel Messi deden de vijandige netten vroegtijdig trillen. De bezoekers konden nooit echt een vuist maken, en na iets meer dan twintig minuten spelen plaatste Sergio Busquets de veilige 3-0 voorsprong op het bord.

Na de koffie nam Barça wat gas terug, en Sociedad kon milderen tot 3-1. De La Bella kon Victor Valdez verschalken. Het slotakkoord was voor invaller Marc Bartra: 18/18 voor Gerardo Martino in de Primera division.

Vanavond kan Thibaut Courtois nog op gelijke hoogte komen van de Catalanen. Daarvoor moeten ze de drie punten thuishouden tegen Osasuna.