Toch geen sanctie voor eerbetoon Mandela

Caroline Tonnelier
| 0 reacties
Toch geen sanctie voor eerbetoon Mandela
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De Ivorianen Drogba en Eboué krijgen dan toch geen straf voor hun eerbetoon aan de recent overleden Nelson Mandela. Beide spelers van Galatasaray brachten na afloop van een bekerwedstrijd vorige week hulde aan de voormalige president van Zuid- Afrika.

In principe laat de Turkse voetbalbond geen politieke slogans of spandoeken toe. Dit is in lijn met de regelgeving van de UEFA, die recent nog een boete van 50 000 euro uitdeelde aan Celtic Glasgow nadat een aantal fans spandoeken met de beeltenissen van Bobby Sands (een Noord-Ierse hongerstaker) en William Wallace (een Schotse onafhankelijkheidsstrijder) het stadion binnensmokkelden.

Er was dan ook een procedure gestart om beide spelers te bestraffen. Eboué had de boodschap ‘Rest in peace Nelson Mandela’ op zijn T-shirt laten drukken, terwijl bij Drogba ‘Thank you Madiba’ te lezen stond. De Turkse minister van sport Suat Kiliç mengde zich echter in de kwestie, omdat hij van mening is dat een sanctie schadelijk zou zijn voor het imago van Turkije en voor de vrijheid van meningsuiting van beide voetballers. Daardoor komt er dan toch geen straf voor de Ivorianen. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Süper Lig

Nieuwste reacties