Atlético en Real op zoek naar leidersplaats

Caroline Tonnelier
| 0 reacties
Atlético en Real op zoek naar leidersplaats
Foto: © SC

Barcelona leed gisteren een verrassende nederlaag tegen Valencia en dus kunnen Atlético en Real Madrid vandaag volop profiteren. Na 59 speeldagen met Barça als koploper, hebben de colchoneros de beste papieren om vanavond de leidersplaats over te nemen.

Thibaut Courtois en zijn ploegmaats nemen het op tegen de Basken van Real Sociedad. De bezoekers zijn zelf volop verwikkeld in de strijd om een Europees ticket. Momenteel staat Real Sociedad zesde. De Basken doen het zeker in eigen huis uitstekend, maar op verplaatsing bij de andere toppers konden ze nog geen potten breken. Barcelona stuurde Sociedad met een 4-1 pandoering naar huis en in Santiago Bernabeu werd het zelfs 5-1.

Met de wedstrijd tussen Athletic Bilbao en Real Madrid staat een tweede confrontatie tussen het Baskenland en de Spaanse hoofdstad op het programma. Een bezoek van de Koninklijke aan San Mamés staat in principe garant voor een geladen duel, met Cristiano Ronaldo in de hoofdrol. De Portugees scoort bijna altijd tegen Athletic, maar moet ook telkens afrekenen met een pak beledigingen aan zijn adres. Wat het recente verleden betreft, heeft Real alvast goede herinneringen aan Bilbao: het was in de Baskische hoofdstad dat de Madrilenen hun laatste titel mochten vieren. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties