De grootste talenten uit de Bundesliga
Timothy Collard
Timothy Collard
| 17 reacties
De grootste talenten uit de Bundesliga
Foto: © Photonews

Het seizoen 2013-2014 behoort alweer tot het verleden. Heel wat jonkies manifesteerden zich op de Europese voetbalvelden, maar welke talenten maakten het voorbije jaar de beste indruk?

Voetbalkrant.com ging in iedere competitie op zoek naar vijf ruwe diamanten die tijdens de voorbije jaargang hoge toppen scheerden en enorme stappen wisten te zetten in hun ontwikkeling. Vandaag bespreken we de Bundesliga.

Opmerking: heel wat jongens kwamen in aanmerking, maar we opteerden voor jonkies - jonger dan 23 - die zich tijdens het afgelopen seizoen op het voorplan knokten. Spelers die al enkele jaren meedraaien (vb: Mario Götze) namen we niet op in de selectie.
 
 
Maximilian Arnold: De aanvallende middenvelder van VfL Wolfsburg ontpopte zich dit seizoen tot een vaste waarde. Arnold speelde als aanvallende middenvelder zowel op rechts als centraal en lukte zeven doelpunten.
 

Josip Drmic: Misschien niet het allergrootste talent van allemaal, maar als je op 21e enkel Mario Mandzukic (achttien goals) en Robert Lewandowski (twintig goals) voor je moet dulden in de topschuttersstand is dat heel knap. Drmic vond zelf zeventien keer de weg naar doel. De spits tuimelde uit de Bundesliga met Nürnberg, waar Bayer Leverkusen hem al snel opviste.

Hakan Çalhanoglu: Hamburger SV beleefde een dramatisch seizoen en kon degradatie maar net voorkomen. In donkere tijden was er echter één iets waar de fans zich konden aan optrekken: de prestaties van goudklompje Hakan Çalhanoglu. De Turkse middenvelder reeg de sterke prestaties aan elkaar en kwam elf keer tot scoren. Verschillende Engelse topclubs hengelen nu al naar het talent van HSV.

Ricardo Rodriguez: De voorbije jaren kwam de linksachter al piepen bij VfL Wolfsburg, maar tijdens het voorbije seizoen groeide Rodriguez uit tot een steunpilaar. De Zwitser knapt steeds zijn verdedigende werk op, maar beschikt verder ook over een heerlijke traptechniek. Hij klokte af op vijf goals en negen assists.

Maximilian Meyer: Het laatste talent dat we bespreken, komt uit de koningsblauwe kweekvijver. Max Meyer schoot dit seizoen als een komeet omhoog bij Schalke 04, waar hij als 18-jarige eenentwintig basisplaatsen verzamelde. Goretzka of Meyer, het was een moeilijke beslissing, maar uiteindelijk viel onze keuze op laatstgenoemde.

Dit is natuurlijk maar een greep uit de Duitse kweekvijver. Waren er andere jonkies die jouw aandacht trokken dit seizoen? Laat het ons weten in de reacties!

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties