Mancini: "Roma is sterker dan Inter"

Jeroen Evens
| 2 reacties
Mancini: "Roma is sterker dan Inter"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Roberto Mancini geeft toe dat het duel van zondagavond -Inter gaat op bezoek bij Roma- "een klassieker" is. De Italiaan legt de druk bij de thuisploeg: "Zij zijn een beter team dan ons."

Inter Milan staat momenteel op een negende plaats in de Serie A, en behaalde tot nu toe 11 punten minder dan i Giallorossi in 12 wedstrijden. Mancini werd twee weken geleden voor een tweede keer binnengehaald als veldheer van de Nerazzurri, om de ontslagen Walter Mazzarri te vervangen, en opende met een gelijkspel tegen de rivalen van AC Milan.

In een vooruitblik op de topper van zondagavond vertelt Mancini: “Ik denk dat Roma een beter team heeft als ons, ze hebben meer vertrouwen dankzij een langdurig project met een geweldige coach” bewierookt Mancini zijn collega Rudi Garcìa.

“AS Roma heeft een hele goede kans om de Scudetto te winnen, omdat het nog een lange campagne is, ze sterke fundamenten hebben, en ze enkele goede spelers hebben getekend” expliceert de ex-trainer van Manchester City de sterke punten van de tegenstander.

De coach kijkt uit naar de wedstrijd tegen Roma: “Ik heb in Rome gewoond, voor Lazio gespeeld, en veel derby’s meegemaakt. We waren antagonisten, maar ik heb nooit andere gevoelens gekoesterd behalve een gevoel van genot, want het waren altijd geweldige partijen.”

Francesco Totti blinkt nog altijd uit bij de Romeinen, en laat dat een waarschuwing zijn voor Inter. “Ik ben niet verrast dat Totti nog steeds speelt bij Roma, hij is wereldklasse. Zonder twijfel een van de besten uit zijn generatie. Hij heeft niet veel gewonnen, zoals in mijn spelerscarrière, maar hij was geëngageerd in een lange-termijn-doelstelling, en dat is ook bevredigend. Een hele stad houdt van hem!”

Als het er ook zo vriendelijk aan toegaat op het groene gras zondagavond, zullen we dan zien.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties