Overzicht Eredivisie: toppers beginnen 2015 met zege

Caroline Tonnelier
| 1 reacties

De eerste speeldag na de winterstop heeft in Nederland geen verrassingen opgeleverd. De ploegen uit de top van het klassement wonnen hun wedstrijd.

Vitesse 0-1 PSV

Koploper PSV kende geen makkelijke avond in Arnhem, maar mocht wel drie punten bijschrijven. Dat hadden de Eindhovenaren te danken aan Maher, die het enige doelpunt van de avond scoorde.

AZ 2-0 Dordrecht

Bijzondere taferelen in Alkmaar. Daar haalde AZ het in de sneeuw met 2-0 van Dordrecht. De bezoekende coach klaagde achteraf over de omstandigheden. Poulsen en Gudelj hadden er minder last van: zij vonden de weg naar de netten.

PEC Zwolle 4-1 NAC

PEC Zwolle had aan tien minuten in de tweede helft genoeg aan tien dolle minuten in de tweede helft om NAC in de pan te hakken. Bij een 1-1 stand ging de thuisploeg tussen minuut 63 en minuut 71 naar 4-1. Van Hintum, Drost, Lukoki en Rienstra scoorden voor de ploeg van Jans.