Vitesse doet het opnieuw: Ajax puntenloos naar huis

Caroline Tonnelier
| 1 reacties

De verplaatsing naar Vitesse Arnhem is niet meteen de plezantste uitstap voor Ajax. Dat bleek vanmiddag opnieuw: de Amsterdammers gingen met 1-0 de boot in.

De landskampioen leverde een belabberde prestatie af. Ajax kon amper een kans bijeenvoetballen en daardoor ging Vitesse steeds meer in zijn kansen geloven. Cillessen moest zich al in de eerste helft een aantal keer onderscheiden.

Na de pauze viel er weinig beterschap te noteren aan de bezoekende kant. El Ghazi kwam dicht bij de 0-1, maar verder was het wachten tot het doelpunt van Vitesse alvorens Ajax nog iets liet zien. Vijf minuten voor affluiten zorgde Djurdjevic voor de verdiende 1-0. Het was opnieuw El Ghazi die nog bijna gelijkmaakte, maar een punt zat er niet in voor de bezoekers.