UPDATE: tumult tijdens halve finale Afrika Cup

Caroline Tonnelier
| 4 reacties

De tweede halve finale van de Afrika Cup moest stilgelegd worden wegens incidenten met de fans. Die bekogelden de spelers van Ghana aan de pauze.

Na een tumultueuze eerste helft werden projectielen, waaronder flesjes, richting de spelers gegooid. De politie moest tussenkomen om de voetballers te beschermen.

Op dat moment stond thuisland Equatoriaal Guinea al met 2-0 in het krijgt. Het eerste doelpunt kwam er na een penalty kort voor de rust. In de blessuretijd van de eerste helft verdubbelde Wakaspo de voorsprong voor Ghana.

Supporters Ghana aangevallen

In de tweede helft werd het nog erger. Na 82 minuten moest de wedstrijd stilgelegd worden. Aanhangers van Equatoriaal Guinea vielen immers supporters van Ghana aan.

Uiteindelijk moest overgegaan worden tot evacuatie van een deel van het stadion. Er werd zelfs traangas ingezet. De wedstrijd werd uiteindelijk nog hervat, maar de klok begon toen wel te lopen vanaf minuut 90.