Moussa Dembélé: hoog tijd om eindelijk te bevestigen

Caroline Tonnelier
| 3 reacties
Moussa Dembélé: hoog tijd om eindelijk te bevestigen
Foto: © photonews

Vorige week was Moussa Dembélé de man van de match na een weergaloze prestatie tegen Liverpool. Kan hij eindelijk bevestigen na deze knalprestatie?

"Moussa Dembélé heeft aan de hele wereld getoond dat hij een van de beste middenvelders is in Engeland. Het is een droom om met hem te mogen spelen en een nachtmerrie om tegenover hem te staan."

Het zijn de woorden van Jan Vertonghen na de wedstrijd tegen Liverpool. Dembélé zelf bleef bescheiden. "Jan zegt dat omdat hij mijn vriend is. Misschien heeft Dembélé wel gelijk. 

Het talent van Moussa Dembélé staat buiten kijf. Op basis ervan heeft hij absoluut zijn plaats in de basiself... Maar toch, de oud-speler van Fulhamzit vaker op de bank dan hem lief is. Dat heeft vooral te maken met een gebrek aan regelmaat, maar er is meer.

Niemand lijkt te kunnen zeggen wat nu eigenlijk zijn beste positie is. Dembélé is een artiest, die we een beetje kunnen vergelijken met haute couture: erg elegant, maar niet erg nuttig. Zijn trainers geven dan ook vaak spelers die misschien minder opwindend zijn, maar wel efficiënter. 

Een rol die hem uitstekend ligt is die als de man die ballen moet recupereren.  Voor Wilmots is het bijvoorbeeld duidelijk: "Als recuperator is hij een van de besten in Engeland." Voor iemand met zo'n techniek is het bijna triestig. Maar bij Dembélé heb je soms ook het gevoel dat als hij nog verder uitgaat, hij handschoenen moet aandoen.

Gaandeweg is Moussa steeds minder gaan dribbelen en verminderden ook zijn passen naar voren. Een beetje zoals Axel Witsel in Rusland dus eigenlijk. Het resultaat was een doffe manier van spelen, die de ploeg te weinig bijbracht. Getuige daarvan de vele vervangingen bij Tottenham; 

Tegen Liverpool werd echter duidelijk wat Dembélé kan betekenen in een ploeg die draait. Balrecuperatie, maar vooral dribbels mét risico. Al is dat relatief, want Dembélé is misschien wel de beste ter wereld als het erop aankomt de bal bij te houden. 

Richting Italië?

Vorig weekend haalde hij alles uit de kast en op dat moment is hij simpelweg onbespeelbaar. Het probleem is dat dergelijke topmomenten altijd van voorbijgaande aard zijn. Op 28-jarige leeftijd is het misschien tijd om eindelijk echt te bevestigen.

Lukt dat niet, dan moet hij het misschien eens in Italië proberen. In de Serie A gaat het spel trager en hebben de middenvelders meer mogelijkheden om hun technische hoogstandjes tentoon te spreiden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties