"Hazard door Mourinho van de hemel in de hel geflikkerd"

Redactie
| 9 reacties
"Hazard door Mourinho van de hemel in de hel geflikkerd"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Eden Hazard en Chelsea maken een erbarmelijk seizoen mee in de Premier League. Nog nooit deed een titelverdediger het zo slecht. Piet De Visser, scout van de Londenaars, vertelt wat er misliep tussen Hazard en Mourinho.

Piet De Visser is de man die Romelu Lukaku, Eden Hazard, Kevin De Bruyne en Thibaut Courtois naar Chelsea haalde. In een gesprek met HLN onthult de 81-jarige meesterscout waarom Rode Duivel Eden Hazard in een dip zit en wat José Mourinho daarmee te maken had.

Eden is Eden

"Mourinho heeft getracht om van Hazard een betere versie van Messi of Ronaldo te maken, maar dat kan niet. Dat wordt hij nooit. Eden is Eden", steekt De Visser van wal. "Eden is een frivole jongen. Die moet je nooit de druk geven van jij móet de ploeg trekken. Die moet je geen aanvoerder maken. Je moet gewoon zeggen: 'Jij moet lekker meespelen.'"

Van de hemel in de hel

De Nederlander legt ook uit hoe de samenwerking tussen Mourinho en Hazard verslechterde: "Mourinho is een pure winnaar, die wou Eden nóg beter maken. Terwijl hij al top was", legt de scout uit. "Mourinho wou dat hij áltijd de kar trok. Die druk werd veel te groot en daar ging Hazard z'n spel onder lijden." Vervolgens schoot Mourinho uit zijn slof tegen de Rode Duivel: "Die jongen werd van de hemel in de hel geflikkerd!"

De Visser geeft meteen ook een tip aan bondscoach Marc Wilmots: "Hij moet hem vrijheid geven. En geen druk, dan is Eden op z'n best."

Vorig seizoen was Eden Hazard nog uitgeroepen tot Player Of The Year in Engeland, bekijk hier enkele van zijn beste goals:

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties