FC Belghoven Moeten onze clubs wakker geschud worden? "Dit project kunnen geen zes Belgische teams voorleggen"

Diederik Geypen
Diederik Geypen en Jaap Vreeke
| 0 reacties
Moeten onze clubs wakker geschud worden? "Dit project kunnen geen zes Belgische teams voorleggen"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Dat maar liefst 11 Belgen voor FC Eindhoven voetballen, hoeft niet te verbazen. Het platform dat de Nederlandse tweedeklasser aanreikt, vormt de ideale springplank voor jonge talenten. En daar kunnen de Belgische clubs nog wat van opsteken.

"De grote kracht is het platform waarbij jonge spelers zich kunnen ontplooien", legt technisch directeur Harm Van Veldhoven uit bij Voetbalkrant.com. "In België zijn er geen zes clubs die dit kunnen aanbieden. Ons budget is eigenlijk zeer beperkt, maar er staat een goede structuur. Dat is ook de reden waarom de Belgische spelers naar hier komen."

"In tegenstelling tot Belgische tweedeklassers wordt er hier professioneel gewerkt", aldus operationeel manager Kees Lepelaars, die 13 jaar in Lommel actief was. "De jongens trainen overdag, terwijl men in België op hetzelfde niveau 's avonds traint. Ons netwerk en de geografische ligging, vlakbij de grens, maakt onze club aantrekkelijk voor Belgische talenten."

Talenten die bij een topclub niet meteen een kans krijgen, rapen we op

Harm Van Veldhoven

Nadat vorige zomer Caenepeel, Vandeputte en Van den Buijs de oversteek maakten, bewandelt FC Eindhoven ook tijdens de komende zomermercato de Belgische markt. "We houden hieraan vast omdat ons platform ertoe leent", aldus Van Veldhoven. "Talenten die bij een topclub niet meteen een kans krijgen, rapen we op om ze weer te lanceren. Ik sprak intussen al met een pak Belgische clubs en ging wedstrijden van de beloften en U19 bekijken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Eerste Divisie

Nieuwste reacties