Kapitein van Beerschot-Wilrijk ook beslissend: "Ik heb die appreciatie nodig"

Redactie
| 5 reacties
Kapitein van Beerschot-Wilrijk ook beslissend: "Ik heb die appreciatie nodig"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Beerschot-Wilrijk won gisteren van KSK Heist en staat daarmee - voorlopig - aan de leiding in de eerste amateurreeks. En dat heeft mede te danken aan zijn kapitein, Jaric Schaessens, die met een topassist uitpakte voor het enige doelpunt.

Schaessens bediende Simon Vermeiren die met een even prachtige lob afwerkte. "Ik kreeg de bal in m'n bezit en trapte die zonder er veel bij na te denken in de loop van Simon, die netjes binnentrapte. Impulsief zeg maar. Zo'n beslissende pass is altijd prettig natuurlijk, maar de verdienste van deze treffer gaat toch voor het overgrote gedeelte naar Simon, vind ik", zegt hij bescheiden op de clubwebsite.

De jonge Schaessens kreeg in het begin van het seizoen de kapiteinsband van Marc Brys en ontgoochelde niet. Toch opvallend in een ploeg waar ook Hernan Losada en Mo Messoudi in rondlopen. "Als echte Beerschotter is het voor mij een eer om aanvoerder te zijn van KFCO Beerschot Wilrijk. Ja, dat doet me wel iets."

Vertrouwensboost

"Pas op, tijdens de match ben ik daar helemaal niet mee bezig. Dan concentreer ik mij volledig op het verloop van de wedstrijd. Maar als ik er nu even over nadenk, dan moet ik toegeven dat het feit dat de trainer me aan het begin van het seizoen de aanvoerdersband gaf toch voor een vertrouwensboost heeft gezorgd. Dat vertrouwen, die appreciatie heb ik wel een beetje nodig. Het laat me toe om m'n eigen spel te kunnen spelen en op die manier belangrijk te zijn voor het elftal."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

1e nationale

Nieuwste reacties