Wat staat er nog allemaal op het spel in de Nations League?

Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt
| 4 reacties
Wat staat er nog allemaal op het spel in de Nations League?

In de Nations League staan de Rode Duivels er prima voor, maar ook diverse andere landen zijn nog volop in de running voor groepswinst en/of degradatie. Een stand van zaken.

Divisie A

België heeft alles in handen in groep 2. Een gelijkspel is voldoened in Zwitserland. IJsland degradeert. In groep 1 heeft Nederland alles nog in eigen handen, maar dan moet het wel winnen van Duitsland én Frankrijk. Bij 0 op 6 zakt het wel nog naar Divisie B. De Fransen hebben aan een punt tegen Oranje genoeg voor groepswinst.

Groep 3 is de groep van Portugal. Zij hebben nog twee kansen tegen Italië en Polen om groepswinst af te dingen. Het eindtoernooi zal dus vermoedelijk in Portugal zijn, Polen degradeert. Groep 4? De winnaar van Engeland - Kroatië gaat door, de verliezer degradeert. Bij een gelijkspel profiteert Spanje.

Divisie B

Oekraïne en Bosnië-Herzegovina zijn al zeker van promotie naar Divisie A. Rusland heeft ook alles in eigen handen en heeft genoeg aan een punt tegen Zweden, de Zweden moeten 6 op 6 halen om nog te promoveren en minstens een keer winnen om voorbij Turkije te raken. Wales - Denemarken wordt een cruciaal duel in groep 4.

Divisie C

Finland verloor dan wel bij Griekenland, maar heeft nog steeds alles in eigen handen voor promotie. Estland degradeert al zeker uit groep 2. Noorwegen en Bulgarije moeten het uitvechten tegen elkaar, zonder tegen elkaar te moeten spelen. Servië en Montenegro zitten ook nog in een felle strijd, Roemenië kan profiteren. In de groep van drie met Israël, Albanië en Schotland ligt alles open.

Divisie D

Georgië is al zeker van promitie, Wit-Rusland deed een geweldige zaak na winst bij Luxemburg. Kosovo en Macedonië hebben alles in eigen handen in de twee laatste groepen.

Wie wint de Nations League? Via ons kan u een gratis boost tot 200 euro krijgen aan 100% en als u die inzet op de Rode Duivels er meteen 800 euro van maken! 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties