Duivels op hun hoede voor Russen, zeker na Zwitserland: "Het volstaat niet om op te dagen om te winnen"
Johan Walckiers
Johan Walckiers vanuit Tubeke
| 0 reacties

Roberto Martinez benadrukt dat Rusland meteen een serieuze test wordt

Duivels op hun hoede voor Russen, zeker na Zwitserland: "Het volstaat niet om op te dagen om te winnen"
Foto: © photonews

Geen spoor van twijfel bij bondscoach Roberto Martinez, ondanks de afwezigheid van half zijn centrale as. Het lijkt niet gespeeld, het vertrouwen dat de Spanjaard heeft in zijn volledige kern. Maar er zijn toch lessen getrokken uit de match tegen Zwitserland.

Hoe talentvol de huidige Rode Duivels ook zijn, ze krijgen het niet in de schoot geworpen. Dat bewees Zwitserland pijnlijk op 18 november 2018. "Daar moeten we lessen uit getrokken hebben", knikte Martinez. "Het volstaat ook voor deze groep niet dat je met op te dagen al gewonnen hebt. Zo werkt het niet in het hedendaagse voetbal."

En ook Rusland, de zwaarste tegenstander in de groep, gaat straks geen opendeurdag houden. Daarbij komt ook nog dat ze met drie passes voor doel kunnen staan. "De Russen hebben veel ervaring."

"Als gastland speelde het met veel druk op het WK, maar ze hebben dat uitstekend gedaan. Ze zullen niet onder de indruk zijn in Brussel. Rusland is een team dat de bal niet hoeft te hebben om je pijn te doen. In de omschakeling zijn ze heel sterk. Het is zaak voor ons om dat af te stoppen."

De Rode Duivels werken de campagne af in zeven maanden tijd. "We weten dat we favoriet zijn", aldus Jan Vertonghen. "We weten dat we die groep moeten doorkomen en eigenlijk ook winnen. We willen als reekshoofd naar het EK."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties