Analyse Waar liep het fout tegen Polen en wat moet er beter bij de Jonge Duivels tegen Spanje?
Redactie vanuit Sassuolo
| 1 reacties
Waar liep het fout tegen Polen en wat moet er beter bij de Jonge Duivels tegen Spanje?

De Jonge Duivels hebben hun start op het EK helemaal gemist. Doorstoten lijkt nu 'mission impossible', dus moet er woensdag absoluut gewonnen worden tegen Spanje om de kans op kwalificatie gaaf te houden. De match tegen Polen leverde heel wat stof tot nadenken op.

Efficiëntie

Geen enkele speler van België die het woord "efficiëntie" zondagavond na de match niet over de tong liet rollen. Maandag daarentegen was het van "marquer, marquer, marquer" op training, weliswaar bij de jongens die invielen of op de bank bleven tegen Polen. 13 schoten voor België tegenover 5 voor Polen... tja, dat is nu eenmaal een lesje in efficiëntie.

Euforie vs down

Siebe Schrijvers verwoordde het zo na de match: "We kwamen voor en we waren te euforisch, na de gelijkmaker waren we te down." We confronteerden Elias Cobbaut met die uitspraak en hij kon zich daar wel in vinden.

"Te euforisch, dat mag wel. We komen op voorsprong op een EK en dat is toch iets waarvan we gedroomd hadden. Bij de 1-1 laten we inderdaad de kopjes hangen en vergeten we ons eigen spel te spelen", luidde het oordeel van Cobbaut.

Aggressie, maturiteit en drive

Op voorsprong komen en de match niet dood maken, veel te veel ruimte weggeven bij de 1-1 en te passief verdedigen, daar liep het mis voor de Jonge Duivels. In die opzichten zal er dus uit een ander vaatje getapt moeten worden tegen Spanje.

"Eerst en vooral moeten we volwassener spelen en iets meer agressie tonen en de wil hebben om de match dood te maken. Daarnaast ontbrak het ons ook aan dat tikkeltje geluk in de afwerking", besloot Cobbaut

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties