Wat een wedstrijd! Napoli wint heerlijke topper met 3-4 op het veld van Fiorentina

Arjen T'Sjoen
| 4 reacties

Op speeldag 1 ging SSC Napoli meteen op bezoek bij ACF Fiorentina. Na een heerlijke wedstrijd wonnen de Napolitanen met 3-4.

Bij Napoli stond onze landgenoot Dries Mertens zoals verwacht aan de aftap. Verder was ook Kalidou Koulibaly (ex-Genk) er uiteraard bij. Bij Fiorentina stond Franck Ribéry nog niet in de ploeg, de legende van FC Bayern München zat op de bank.

Het was Fiorentina dat al na tien minuten een voorsprong te pakken had. De scheidsrechter had niet gezien dat Zielinski een bal tegen de hand had gekregen, maar de VAR wel. Chileens international Pulgar zette zich achter de bal en maakte de 1-0.

Voor de pauze toonde Dries Mertens zich wel zeer belangrijk. De Rode Duivel maakte een knappe gelijkmaker en lokte enkele minuten later een strafschop uit. Kapitein Insigne twijfelde niet en zette de 1-2 op het bord.

Belangrijke Callejon

Na de rust was het meteen weer gelijk. De centrale verdediger Milenkovic kopte de gelijkmaker binnen. Napoli reageerde meteen en José Callejon trapte Napoli weer op voorsprong. Het ging bijzonder snel hierna, Boateng viel in en hij scoorde zelf de 3-3

Callejon nam de rol van Dries Mertens over en zorgde nu ook na een doelpunt voor een assist. Hij schilderde de bal op het hoofd van Insigne die de 3-4 maakte. Bij Fiorentina kwam nadien Ribéry nog in de ploeg en die viel bijzonder sterk in. Toch kon hij de bakens niet meer verzetten, Napoli wint dus na een onwaarschijnlijke wedstrijd.