Santini over de moeilijke periode bij Anderlecht: "Spitsen zijn het probleem niet. Nu niet en vorig jaar niet"
Johan Walckiers
Johan Walckiers
| 1 reacties

Ivan Santini beweert dat hij bij Anderlecht mee had gekund

Santini over de moeilijke periode bij Anderlecht: "Spitsen zijn het probleem niet. Nu niet en vorig jaar niet"

Ivan Santini verdween deze zomer met stille trom richting China. Anderlecht had geld nodig en verkocht de Kroatische spits voor vijf miljoen euro aan Jiangsu Suning. Maar paars-wit was wel al op de sukkel vooraan...

Santini kreeg al snel te horen dat hij technisch niet paste in het systeem van Kompany. "Vincent zei me dat ik tweede keuze was, ja. Die eerlijkheid apprecieer ik wel. Wat niet wil zeggen dat ik akkoord ga met zij die zeiden dat ik te beperkt was", legt hij uit in Het Nieuwsblad. "Tijdens de trainingen van Kompany had ik nooit het gevoel dat ik het niveau niet aankon. Bij al mijn vorige clubs paste ik me goed aan aan de manier van voetballen. Dat zou nu ook gelukt zijn."

Ik ben geen mirakelman

Santini weet wel dat het ook voor hem moeilijk zou zijn geweest in het huidige Anderlecht. "Ik ben geen mirakelman. Om goals te maken, moet een ploeg kansen creëren en dat is niet vanzelfsprekend bij het huidige Anderlecht. De spitsen zijn volgens mij het probleem niet. Nu niet en vorig jaar niet."

Voor hem is het probleem dat er geen kansen genoeg komen. "Toen ik bij Anderlecht tekende, dacht ik: Yes, eindelijk een team waarbij ik elke wedstrijd drie grote kansen krijg. Viel dat even tegen. We begonnen goed met 12 op 12, maar dan sputterde het elftal. Soms speelde ik matchen waarin ik amper één keer in een scoringspositie kwam. Frustrerend."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties