Interview Eric Van Meir werpt zijn licht op het nieuwe seizoen in 1B: "Ik laat me graag verrassen"

Jens Nimmegeers
| 7 reacties
Eric Van Meir werpt zijn licht op het nieuwe seizoen in 1B: "Ik laat me graag verrassen"
Foto: © photonews

Eric Van Meir zal dit seizoen weer voetbal uit 1B op de buis krijgen en daar zal Van Meir gretig gebruik van maken. In een interview met Voetbalkrant werpt hij zijn licht over het komende seizoen in 1B en over zijn ex-club Lierse Kempenzonen

Eric Van Meir ziet dit weekend zijn ex-club Lierse Kempenzonen van start gaan in 1B. De club eindigde vorig seizoen pas dertiende in Eerste Amateurklasse, maar kon dankzij hun licentie toch promoveren naar het profvoetbal.

"Ik moet eerlijk zeggen dat ik de club wat minder heb kunnen volgen, aangezien ik een actievere rol bij Lyra-Lierse op mij heb genomen. Maar ze hebben de sterkhouders nieuwe contracten gegeven en zullen zich op de juiste manier versterkt hebben. Al denk ik wil dat ze zullen strijden om het behoud."

"Ik deel de competitie op in twee delen. De ene helft zal meedoen voor promotie, de andere helft strijdt om heet het behoud. Westerlo, Union, Lommel en Deinze zullen het onder elkaar uitmaken wie naar 1A promoveert, terwijl Seraing, RWDM, Lierse Kempenzonen en Club NXT er gaan proberen in te blijven. Al laat ik me graag verrassen."

Volgend seizoen krijgen we Club NXT dus te zien in 1B en voor Van Meir, die actief is bij de nationale U18, kijkt er naar uit om enkele van zijn jongeren aan het werk te zien in 1B. 

Sportief gezien zie ik geen enkel nadeel

"Voor die jongens is dat wel mooi meegenomen om wekelijks tegen profvoetballers te spelen. De ervaring die ze daar opdoen kan van onschatbare waarde zijn voor hun carrière. Jongens als Van den Keybus, De Cuyper of Asoma kunnen daar grote stappen zetten", zegt Van Meir.

Van Meir ziet het wel graag gebeuren dat reserveploegen van eersteklassers in 1B gezet worden. "Sportief gezien zie ik geen enkel nadeel. Het zal voor veel clubs alleen jammer zijn als Club NXT op bezoek komt, want die brengen natuurlijk niet zoveel fans mee als andere clubs."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (H)
Lommel SK Lommel SK 16:00 SK Deinze SK Deinze

Nieuwste reacties