23-jarige Swolfs legt beslissing om te stoppen uit: "Ze waren echt niet blij met me, maar ik kon beide dingen niet op 100 procent blijven doen"
Johan Walckiers
Johan Walckiers
| 0 reacties

Anthony Swolfs legt uit waarom hij stopt met voetballen

23-jarige Swolfs legt beslissing om te stoppen uit: "Ze waren echt niet blij met me, maar ik kon beide dingen niet op 100 procent blijven doen"
Foto: © photonews

Anthony Swolfs, ex-doelman van KVM, Gent en Waasland-Beveren, verraste vorige week iedereen door zijn afscheid van het profvoetbal aan te kondigen. De eerste keeper van het Nederlandse FC Dordrecht wil zich op zijn eigen onderneming toeleggen.

"De afgelopen jaren leerde ik eerst Spaans en Frans in mijn avonduren, terwijl ik ook de opleiding International Business Management heb gedaan. Allemaal interessante dingen, maar ik kon er eigenlijk vrij weinig mee in mijn uren die ik over had na de trainingen en wedstrijden", zegt hij in een interview met Voetbalzone.nl.

"Uiteindelijk introduceerde een vriend van mij - nu mijn compagnon - me in de beleggerswereld en dat greep mij direct. Afgelopen zomer besloten we samen een bedrijf op te zetten en ik heb flink onderschat hoeveel tijd dat opslokt, maar de zaken gaan goed."

Hij combineerde de twee, maar op de duur kwam hij mentaal uitgeput op training toe. Dat noopte hem om de knoop door te hakken. En aangezien hij meer voldoening haalde uit zijn bedrijf... "De clubleiding van Dordrecht was natuurlijk niet blij met mijn keuze. Dat is nog een understatement. Ze waren écht niet blij met mij, want de club had natuurlijk de hoop wat aan mij te kunnen verdienen. En ik was ook nog eens de eerste keeper."

"Ik heb hen eerlijk gezegd dat ik ervan overtuigd ben dat ik beide dingen niet op honderd procent kon blijven doen en de prioriteit wilde geven aan mijn carrière buiten het veld. Dat gevoel knaagde al maanden aan me en ik was blij toen het hoge woord eruit was. Het was natuurlijk niet fijn om hun gezichten te zien en hun teleurstelling te proeven, maar uiteindelijk legde de club zich bij mijn besluit neer."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Eerste Divisie

Nieuwste reacties