"De bond moet zeker de piste Kompany onderzoeken"
Johan Walckiers
Johan Walckiers
| 38 reacties

Voor Georges-Louis Bouchez is Vincent Kompany de geknipte man voor de taak als bondscoach

"De bond moet zeker de piste Kompany onderzoeken"

De zoektocht naar een nieuwe bondscoach start. Uiteraard heeft iedereen daar zijn mening over. Velen vinden dat het een Belg moet worden en voor MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez mag dat Vincent Kompany zijn.

Bouchez heeft daar ook een motivatie voor. "Ik zou het wel toejuichen als we een landgenoot aanstellen, die zich niet meer moet aanpassen aan onze cultuur en mentaliteit. Er zijn enkele namen die in aanmerking komen zoals Philippe Clement of Frank Vercauteren, maar een piste die de voetbalbond zeker moet onderzoeken is die van Vincent Kompany. Hij is voor mij de geknipte man om de Duivels te gaan leiden", zegt hij in zijn column in Het Nieuwsblad.

"Dat heeft hij al gedaan als kapitein en nu hij ervaring heeft opgedaan als coach kan hij dat opnieuw doen. Met spelers die bij Real Madrid en Manchester City aan de slag zijn heb je alleszins een inspirerend figuur nodig en dat is Kompany absoluut. Hij overstijgt ook het communautaire gekissebis, al is dat meestal enkel een thema in de pers.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Voetbalkrant.com

Al meer dan 21820 voetbalfans gingen je voor!

Met de Voetbalkrant nieuwsbrief ontvang je dagelijks al het laatste voetbalnieuws van jouw favoriete competities, ploegen of spelers per mail.

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

WK

Nieuwste reacties