virVirton
beeBeerschot
Datum: 24/09/2016 19:00
Competitie: 1e nationale
Speeldag: Speeldag 4
Stadion: Stade Yvan Georges
Beerschot-Wilrijk staat voor verste verplaatsing van het seizoen: "Dit wordt absoluut geen gemakkelijke wedstrijd"
Koen Frans
Koen Frans
| 0 reacties

Beerschot-Wilrijk-kapitein Tom Pietermaat blikt vooruit op de verplaatsing naar Virton

Beerschot-Wilrijk staat voor verste verplaatsing van het seizoen: "Dit wordt absoluut geen gemakkelijke wedstrijd"
Foto: © photonews

KFCO Beerschot-Wilrijk staat dit weekend voor de verste verplaatsing van het seizoen. Ook tegen titelconcurrent Virton zullen de troepen van Marc Brys alleen maar tevreden zijn met de drie punten.

Heeft de trainer zijn spelers gebrieft over tegenstander Virton? "Nee, hij heeft niets specifiek gezegd", vertelt Beerschot-aanvoerder Tom Pietermaat. "We weten dat ze vorig jaar hoog zijn geëindigd in tweede klasse en ook hun resultaten van dit jaar liegen niet. Het wordt absoluut geen gemakkelijke wedstrijd."

En dan is er nog de afstand. Het stadion van Virton ligt op exact 235 kilometer van het Kiel. "We vertrekken meteen na de middag al in Antwerpen. Zo kunnen we ons toch optimaal voorbereiden op de wedstrijd", zegt Pietermaat.

Als Placca er weer bijkomt, hebben we nog een extra wapen in onze ploeg.

Weinig aanvallers in de kern

Opvallend: door de blessure van Ruytinx en de twijfels rond de beschikbaarheid van Fessou Placca zit er maar één echte spits in de wedstrijdselectie. "Maar we hebben veel polyvalente spelers die op verschillende aanvallende posities kunnen uitgespeeld worden. We zijn niet specifiek bezig met het feit dat we alleen maar Simon (Vermeiren, red.) als échte aanvaller meenemen", aldus Pietermaat.

Het is wel duidelijk dat iedereen zit te wachten op de speelgerechtigdheid van Placca. De razendsnelle Togolese international moet wachten tot de problemen met zijn arbeidskaart van de baan zijn. "In de bekermatchen toonde hij al zijn toegevoegde waarde. Zijn statistieken van vorig jaar bij Oosterzonen spreken ook voor zich. Als Placca er weer bijkomt, hebben we nog een extra wapen in onze ploeg."

Jaric Schaessens en ik krijgen veel vertrouwen van de trainer.

Tom Pietermaat (24) en Jaric Schaessens (22) vormen nu al drie wedstrijden op rij het centrale duo op het Beerschot-middenveld. De ervaren Kevin Geudens (35) zit op de bank. "Jaric en ik krijgen veel vertrouwen van de trainer. Maar Kevin is een echte prof die alles al bewezen heeft. Hij traint heel scherp en ik ben er zeker van dat we hem dit seizoen nog vaak zullen nodig hebben", weet de jonge aanvoerder van Beerschot-Wilrijk.

Meer nieuws